DON CARP LAKE KUPA 2022. 05. 30 - 2022. 06. 05

Vissza a versenyekhez


Don Carp Lake Kupa 2022. 05. 30 - 2022. 06. 05 - IG tart!

Ez egy igazi küzdelem, ahol a csapatok 141 órában mérhetik össze tudásukat!

• A verseny időbeosztása:

• Érkezés: 2022. 05. 30 , 9:00 - 10:00 

• Regisztráció: 10:00 - 10:30

• Technikai értekezlet: 10:30 - 11:00

• Helyek sorsolása: 11:30 

• Verseny kezdete: 2022.05.30, 15:00 óra

• Verseny vége: 2022. 06. 05, 12:00 óra

• Eredményhirdetés: 14:00

Részvételi díj : 180.000.-Ft  / Csapat, a csapatok 2 fő + 1 segítőből állhat, a segítő teljes értékű csapattagnak számít! 
Versenyre a nevezés csak akkor érvényes, ha a foglaló minimum fele összege megérkezik a szervező számlaszámára, amit a 10101119-74274400-01003008 bankszámla számra lehet átutalni, közleméynbe mindenképpen a csapat nevet írjátok be! 
Nevezési díj előlegének megfizetésére a regisztrációtól számított 5 munkanap áll rendelkezésre, ellenkező esetben a nevezést töröljük! 

A NEVEZÉSI DÍJ MEGFIZETÉSE 2 RÉSZLETBEN LEHETSÉGES! AMI FONTOS,HOGY A VERSENY MEGKEZDÉSE ELŐTT 1 HÓNAPPAL  A TELJES NEVEZÉSI DÍJ KIFIZETÉSRE KERÜLJÖN! 

Nevezés lemondás / nevezési díj foglaló vissza fizetése lehetséges ha azt a jelentkező csapat legkésőbb Április.30 -ig jelzi e-mailba,  Április.30 utáni vissza mondás esetén a foglalót nem áll módunkban vissza fizetni! 

 A VERSENY DÍJAZÁSA  22 csapat jelentkezése esetén érvényes!

Díjazásban részesül az első 5 csapat:

I. HELY  600.000.-Ft  + KUPA 

II. HELY 400.000.-Ft + KUPA

III. HELY 350.000.-Ft + KUPA

IV. HELY TÁRGYNYEREMÉNY + EMLÉKLAP

V.HELY TÁRGYNYEREMÉNY + EMLÉKLAP

Külön díjazásban részesül a verseny legnagyobb pontyát megfogó horgász aki egy 48 órás ajándék horgászatot nyer!

Külön díjazásban részesül a verseny első halát megfogó horgász, azaz aki a verseny legelső értékelhető halát zsákmányolja,nyereménye egy 48 órás horgászat! 

Verseny szabályzat és információ : 


• A verseny időpontja alatt a csapatok felelnek a tópart illetve a halak épségéért! A résztvevő csapatok teljes anyagi felelőséggel tartoznak minden eszközért ami a tó (BZ-DT.KFT) tulajdona, függetlenül attól, hogy az szándékos vagy véletlen következett be! 
• Gondatlanságból, figyelmetlenségből okozott halsérülésért, minimum büntetés jár amit a fő szervező határoz meg vagy akár azonnali kizárást is vonhat maga után! 
• A verseny ideje alatt illetve az oda és onnan elutazás idején történő esetleges balesetekért, sérülésekért és semmilyen nemű károkért a szervező felelősséget nem vállal!
• Minden versenyző köteles a versenyszabályzat minden pontját betartani.
• A verseny végeztével a horgászhelyet tökéletesen tiszta állapotban kell hagyni!
A csapatok 4 bottal horgászhatnak botonként 1 horog ( szakáll nélküli vagy mikró szakállas ) engedélyezett,a versenyen fonott főzsinór használata nem engedélyezett!
Hajszálelőkés csali felkínálás kötelező!
Etetőkosár használata tilos!
Ha az ólom elakad, az alkalmazott szerelék tegye lehetővé, hogy a hal könnyen kiszabadítsa magát!
Fonott zsinór használata TILOS , fonott zsinór maximum 40 cm - ig előkeként engedélyezett! Leadcore max 1.5 méterig engedélyezett , dobóelőtét zsinór használata tilos!
Horog : mikró szakállas v szakáll nélküli lehet , max 4-6 méret!
A versenyen engedélyezett a behordás.
Az elektronikus, akusztikus és vizuális kapásjelzők használata megengedett.
Etetni csak a verseny megkezdésétől lehetséges.

Csali limit : 
Bojli 30kg - Pellet 10kg / csapat / 6 nap 
Minden nemű mag használat TILOS! 

Etetni és csalizni kizárólag csak bojlival és pellettel lehet! Felhívom a versenyzők figyelmét, hogy kukorica vagy bármilyen mag használata tilos és az autóban való tárolása sem megengedett, Szabályzat megszegése esetén a csapatot azonnal kizárjuk a versenyből! 
Etetni lehet a partról, illetve csónakból is,PVA háló,paszta,dippek használhatók,dobócső folyamatosan használható.
Rakéta, parittya csúzli használata szigorúan Tilos!
Radar, Gps, használata engedélyezett!
Etetőhajó használata engdedélyezett! 
A versenyen kötelező legalább 5 db úszómérlegelő / csapat , ezek ellenőrzésre kerülnek a verseny meg kezdése előtt, hiányosság esetén a csapat nem kezdheti meg a versenyt amíg az esetleges hiányosságot nem pótolják,ezáltal ért idő veszteségért önmaguk felelnek. 
Csapatonként 2 db dőlő bója helyezhető el úgy, hogy az nem zavarhatja sem a szemközti illetve a közvetlen szomszédos csapatokat sem,a bójákat és a horgász állásokat éjszaka láthatóvá kell tenni.
Csónak használata engedélyezett (elektromos motorral), helykeresés, bójázás, etetés, behordás és fárasztás céljára egyaránt használhat, a verseny ideje alatt egy csónakot lehet használni. 
Különös figyelemmel kérem eljárni a résztvevőket, csónakhasználat esetén, Csónak használata csak saját felelősségre lehet használni esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk!
Éjszakai csónak használat,etetés,hal fárasztás csak és kizárólag kivilágított módon történhet pl. fejlámpa használata .... Ellenkező esetben a csapat büntetésben részesül,a büntetés a legnagyobb súllyal rendelkező halát érvénytelenítjük,tehát nem számít onnantól bele a versenyen elért eredménybe! Második ilyen jellegű szabálysértés esetén a csapatot kizárjuk a versenyből! Szervezők félrevezetése esetén azonnali kizárást jelent!
Verseny időtartalma alatt TILOS csónakkal a kisorsolt horgászhely "szektoron" kívül eső részbe átmenni (bójázni,etetni . . .stb),kivéve halfárasztás! Ellenkező esetben a csapat büntetésben részesül,a büntetés a legnagyobb súllyal rendelkező halát érvénytelenítjük,tehát nem számít onnantól bele a versenyen elért eredménybe! Második ilyen jellegű szabálysértés esetén a csapatot kizárjuk a versenyből! Szervezők félrevezetése esetén azonnali kizárást jelent!
A horgászat a csapat számára kisorsolt helyen lehetséges! Ennek kiterjesztése a vízre úgy történik, hogy képzeletben a partra merőlegesen két félegyenest állítunk a tó valós felezővonaláig,ezen a versenyterületen kívül beetetni és horgászni is tilos. - Úszós,feeder . . módszer alkalmazása tilos!
A versenyzők annyi botot tarthatnak és szerelhetnek össze, amennyit akarnak, de egyszerre csak legfeljebb négy bottal horgászhat a páros,a többi botot külön horgászbottartókon kell tartani és ezek nem mutathatnak a víz felé.
A versenyzőknek a számukra kijelölt horgászhelyen diszkréten és zaj nélkül kell mozogniuk, kerülniük kell mások megzavarását.
A verseny ideje alatt tilos az autóforgalom, kivéve a szervezők autóit vagy INDOKOLT esetben a szervező engedélyével! 
Autó használatot amennyire lehet MINIMÁLISRA akarjuk csökkenteni a Reality ideje alatt, kérem ezt mindenki tartsa szemelőt! Megértést előre is köszönjük!
A vendégek fogadása nem lehetséges, csak kivételes esetben a szervező engedélyével! 

• Mérlegelés menete, Értékelés :

Az értékelésbe a 10.000g-ot meghaladó ponty számít bele!

Minden csapat 5 legnagyobb súlyú pontya kerül megmérettetésre!

Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk csak három halat fogtál, de azok súlya több azokénál akik mind az ötöt megfogták, még mindig Te lehetsz a nyerő!

Ha már a legkisebb pontyod súlya is meghaladta mondjuk a 10 kilót, nyilván nem kell beméretned az ennél kisebbeket. A verseny elve is közelebb kerül egymáshoz, hiszen a gyengébben teljesítő placcokon is bejöhet a „nagyhal”!

Mérlegelés naponta 2 alkalommal fog történni, vagy ha az 5 úszómérlegelő meg telt! 
Soron kívüli mérlegelést kell kérni, minden 15 kg-ot meghaladó Ponty esetén!
A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes kezelésére, fertőtlenítésére, majd pontyzsákba való elhelyezésére. 1 pontyzsákba 1db hal helyezhető el!
A súly jelzésének jól láthatónak kell lennie a rendezők és a versenyzők számára egyaránt! 
Rendezőn a halat fogó csapat, a szomszéd csapat tagja közül egy személy aki jelen van a mérésnél  valamint a bírók (és senki más nem) szólalhatnak fel szóban vagy egyéb módon a méréssel kapcsolatban. Minden esetben egy személy a felelős a mérésért egy másik személy feladata, hogy a mérés eredményeit lejegyezze a hivatalos dokumentumban. Minden halat a rendező által biztosított mérőhálóban kell lemérni; ezt benedvesítik, és megállapítják az önsúlyát minden mérés előtt. A hálóknak speciálisan a pontyok lemérésére alkalmasak; áteresztő és rácsos szerkezetűek, lágy, szintetikus anyagúak.
Amíg a mérőcsapat megérkezik a horgászhelyre, a versenyzőknek a halakat, tartalmazó hálókat a vízben kell tartani. Majd a halakat az egyik versenyzőnek át kell tennie a mérőhálóba, és ráhelyezni a mérőfelületre; a mérés után a halakat vissza kell engedni a vízbe a rendezők felügyelete mellett (mérés után a halakat csak külön engedéllyel a televíziós stáb munkájának megkönnyítése okán lehet visszatenni a hálóba). Ezt a műveletet nagy gondossággal kell végezni, szomszéd versenyzők felügyelete mellett!
A szomszédos versenypáros legalább egyik tagjának jelen kell lennie a fentebb leírt műveletsornál, hogy ellenőrizzék a mért súlyokat, és aláírják a mérési eredményeket, tartalmazó formanyomtatványt. Ha a mérési folyamat befejeződött, és a halakat már visszaengedték a vízbe, valamint aláírták a papírokat, a méréssel kapcsolatban már nem lehet panaszt emelni!

Versenybírók feladatai : 

Ellenőrizheti a pontytartó hálót, és szükség esetén a felhasznált csalit és etetőanyagot, azonnal intézkedéssel tartozik vitás kérdés vagy szabálytalanság esetén.
Vigyáz arra, hogy a felügyelete alá tartozó versenyzők horgászhoz méltóan viselkedjenek.
Ellenőriz és feljegyez minden kifogott (értékelhető) halat és annak súlyát, a mérlegeléskor.
Meggyőződik a hal szabadon engedéséről, végül aláírja a mérés eredményét (a halak súlyáról) a versenyzőkkel együtt.
A versenybíróknak és a szervezőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a szabályokat betartják, és nekik tökéletesen ismerniük kell azok tartalmát. 
A reality fő szervezője rendelkezik a joggal mind a verseny alatt, mind pedig azt követően, hogy büntetéseket szabjon ki horgászokra vagy csapatokra, ha azok szabálysértést követnek el, vagy helytelenül viselkednek, akkor is, ha ezek a szabálysértések nincsenek részletezve a hivatalos szabályzatban!

Versenyzői panasz tétel lehetőségei :

Minden felmerülő panaszt (kivéve a besorolással kapcsolatosakat) azonnal de legkésőbb a verseny befejezése után 1 órán belül jelenteni kell a fő szervezőnek. 
A panaszokat szóban is meg lehet tenni, de azonnal meg kell őket erősíteni írásban is. 
Minden szabálysértést és figyelmeztetést jelenteni kell a versenybíróságnak, amely az egyetlen szerv, amely jogosult döntéseket hozni, és bárkit a versenyből kizárni. 

Azonnali kizárás jár a következő szabálysértésekért:

- Halakkal való nem megfelelő bánásmód 
- Bedobott horgászbotok örizetlenül hagyása TILOS, egy ember 4 bottal nem horgászhat, ha valaki szomszéd állásra át szeretne menni pl. trécselni vagy sörözni stb akkor tekerje ki a ráeső 2 botját! 
- Túlzott alkohol fogyasztás 
- Bárki a magatartásával vagy viselkedésével gátolja a verseny le bonyolítását 


• A verseny résztvevői jelentkezésükkel biztosítják a rendezőt arról, hogy a versenyszabály minden pontját megismerték, elfogadták és annak betartására vonatkozó kötelezettségüket tudomásul vették. Egyúttal nyilatkoznak arról, hogy a vízparti, és vízi közlekedés szabályait ismerik, azokat maradéktalanul betartják. Nyilatkoznak továbbá arról, hogy, bármilyen nemű balesetért a felelősség a versenyzőket terheli!

A szervező rendelkeznek azon joggal, mind a verseny ideje alatt, mind az eredményhirdetés idején, hogy szankciókat szabjanak ki a horgászokra, csapatokra vagy segítőkre, ha azok szabálysértést követnek el. Minden, a szabályokban nem leírt, nem szabályozott kérdésben a versenyszervező állásfoglalása az irányadók.

A versenykiírásban nem szabályozott kérdésekben a szervező dönt.


A VERSENYT MINIMUM 20 CSAPAT INDULÁSA ESETÉN TARTJUK MEG! - A VERSENY SZABÁLYZAT VÁLTOZÁS JOGÁT FENT TARTJUK ,DE TERMÉSZETES BÁRMILYEN NEMŰ VÁLTOZÁSRÓL MINDEN CSAPATOT AZONNAL ÉRTESÍTÜNK!
 

Nevezési díj nem tartalmazza a faházat és egyébb bérlhető eszközöket! 


Faház (verseny ideje alatt -30% kedvezményt biztosítunk a faház árából) és csónak + csónakmotor vagy bármely más  bérlésére  van lehetőség! Kérjük előre jelezni!

 

Üdv :Don Carp Lake csapat

- Jelentkezni : a nevezési űrlap kitöltésével!

Bármilyen jellegű kérdés esetén: Beri Zoltán / 06204619639
Nevezési űrlap