Házirend és Információk

Figyelem, a szabályzat el nem olvasása, figyelmetlen elolvasása, illetve meg nem értése, nem mentesít annak betartása, illetve szankcionálása alól!

Szabályozás

A nem szabályozott kérdésekben / esetekben kizárólag a tógazda hatásköre döntést hozni, amit minden vendégünk a jegy megváltásával tudomásul vesz és elfogad!

Éjszakára a kapukat bezárjuk a tó biztonsága érdekében, nyári időszakban 7-22 óráig vannak nyitva kapuk, 22 óra után a kapukat bezárjuk míg tavasszal és ősszel 7-19 óráig vannak nyitva a kapuk, 19 óra után a kapukat bezárjuk! Megkérünk minden vendégünket aki távozni szeretne a tó-ról az legyen kedves a kapuzárást FIGYELEMBE VENNI!

A tó egész területén szemetelni és cigaretta csikket eldobni TILOS, továbbá minden horgászt meg kérünk a horgászat végeztével  legyen szíves a szemetet előre hozni a halőrházhoz! Előre is köszönjük!

Szabályozás, tiltások
 • Gondatlanságból eredendő halpusztulásért a horgász teljes anyagi felelősséggel tartozik egy egy példány több százezer vagy akár a több millió forintot is meghaladja!
 • A horgász és vendégei további anyagi felelősséggel tartozik a faház és egyéb horgászati eszközökre is amit esetlegesen bérbe vesz!
 • A túlzott alkoholfogyasztás, a drogfogyasztás, a hangoskodás, illetve a horgásztársak zavarása azonnali kitiltást vonhat maga után, túlzott alkoholfogyasztás esetén a halőr a horgászatot azonnal fel függesztheti, továbbá azonnali ki tiltást fog alkalmazni, szükség esetén hatósági feljelentést is meg tesszük, alkohol fogyasztása lehetséges mind addig amíg a viselkedéskultúra keretein belül zajlik ezt legyen kedves mindenki szem előtt tartani, hogy mások kikapcsolódását ne zavarjuk meg a túlzott alkohol fogyasztással / hangoskodással! Köszönjük szépen!
 • Éjszakai horgászat alkalmával a horgász köteles a horgászhelyét jól láthatóan megvilágítani pl. kültéri villany felkapcsolásával! Erre a baleset megelőzése érdekében van szűkség! Megvilágítás nélkül nem folytatható éjszakai horgászat!
 • A tó vizében fürödni tilos!
 • Naptejjel vagy napolajjal bekent testtel a vízbe menni tilos!
 • Az el nem fogyasztott ételeket és italokat a vízbe önteni tilos!
 • Mosás vagy mosogatás a tó vizében tilos!
 • Az emberi szükségleteket a vízben elvégezni TILOS!!!!!
 • Cigarettát a vízbe dobni tilos!
 • Tűzgyújtás csak a kijelölt horgászhelyen engedélyezett!
 • A halakat megjelölni szigorúan tilos!!!!! AZONNALI KITILTÁS JÁR ÉRTE!
 • Mérlegelés (fotózás) alatt a halakat folyamatosan locsolni (hűteni) kell!
 • 12 éves kor alatt semmilyen horgászati lehetőséget nem tudunk biztosítani!  12 - 16 év közötti horgászat kizárólag szülői felügyeltet mellett történhet és a szülő teljes felelőségére! 12 éves kortól kizárólag bojlis jegy kiváltásával engedélyezett a horgászat!
 • A házirend és szabályok betartását rendszeresen ellenőrizzük, Kérjük a halőreink munkáját ne vegyék zaklatásnak!
Csónak köteles helyek és csónak használat

A 8 és a 13-18 állásig valamint a VIP1 és a VIP2 állásoknál a csónak használat kötelező a náddal tarkított vízterület miatt, kérjük, ezt vegyék figyelembe foglaláskor!

 • Saját csónak használható, de csak tiszta letakarított állapotban! Szennyezett, piszkos csónak használatát nem engedélyezzük! Megértést köszönjük!
 • Éjszakai csónak használat során fejlámpa használata kötelező! Csónak használatát mindenki saját felelősségére teszi, ittas állapotban a csónak használat tilos, az esetleges balesetért vagy károkért a tó személyzete és a tó üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal! Csónak használat esetén a mentő mellény használata kötelező!
Autóval való közlekedés és parkolás
 • A tó területén autóval közlekedni 7-18 között lehetséges, de kérjük ezt is CSAK INDOKLOT esetben tegyék, hogy mások pihenését az autó forgalommal ne zavarjuk meg és "feleslegesen" ne poroljunk oda senki orra alá ha nem muszáj! Köszönjük szépen az együtt működést!
 • A tó területén ittasan autóval közlekedni TILOS, a tó területén a megengedett maximális sebesség 5 KM/H a murvázott utak porolása miatt, megértést és együtt működést köszönjük!
 • 24 órás foglalás esetén a bojlis állásokhoz autóval való parkolás lehetséges "KÉNYELEM" szempontjából, de az autó használata ez idő alatt TILOS!
 • 1 autó/ állás engedélyezett minden állásnál, továbbá kérjük a horgászokat, hogy a fűre ne parkoljon senki az autójával, köszönjük szépen!
 • 24 óránál rövidebb foglalásnál autóval bojlis álláshoz parkolni TILOS, csak ki és bepakolás idejére engedélyezett a szerelékek kipakolása után a személygépjárműveket a kijelölt parkolóban kell leállítani, a horgászat csak a gépjárművek parkolóban történő leállítása után kezdhető meg, távozáskor az ügyeletes halőr engedélyével lehet behajtani a horgászálláshoz!
 • Távozás során meg kérünk minden autós vendégünket, hogy az autójukat mutassák meg az aktuális halőrnek szemügyre vételezés céljából, együtt működést köszönjük!

KERESZTGÁTON AUTÓVAL VALÓ KÖZLEKEDÉS , HORGÁSZOK SZÁMÁRA TILOS!

Látogató :

A horgászokhoz érkező látogatók gépjárműveikkel a bejárat melletti parkolóban tartózkodhatnak, a horgászállásokhoz történő behajtás számukra TILOS!  A horgász teljes felelősséggel tartozik a hozzá érkező vendégekért, a vendégekre is a tó teljes szabályzata vonatkozik a szabályzat betartása minden esetben kötelező!  Látogatói jegy váltása minden vendég esetben kötelező, e-nélkül a tó területén tartózkodni tilos, jegy váltásra minden esetben a büfében van lehetőség!

Házi kedvencekre "családtagokra :) " vonatkozó házirend!
 • A tó egész területén nagytestű kutya esetében PÓRÁZ HASZNÁLATA KÖTELEZŐ, kisebb testű kutyák pl. angol bulldog - francia bulldog - yorki .... szabadon engedhetőek!
 • Kutyát a tóba be engedni SZIGORÚAN TILOS!
 • Nagy testű kutyák esetében a SZÁJKOSÁR használata KÖTELEZŐ!
 • A kutya gazdája köteles a kutya ürüléket MINDEN ESETBEN összetakarítani!
 • Kutyát a faházba bezárni TILOS!
 • Fokozott FIGYELMET kérünk a gazdiktól : TÖBBI HORGÁSZ nyugalmát semmilyen módon NEM zavarhatja a kutya! 
 • A kutya gazdája KÖTELES a horgász álláson úgy tartani a kutyát, hogy az SEMMILYEN módon NEM akadályozhatja a halőrök munkáját!
 • Minden gazdit kérünk a szabályok betartására,előre is köszönjük! BÁRMELY SZABÁLY MEGSZEGÉSE AZONNALI KITILTÁST VON MAGA UTÁN A TÓRÓL! A kutya gazdája TELJES ANYAGI FELELŐSSÉGGEL tartozik az esetleges károkozásért!
 

Kaució

Minden horgászat megkezdésénél 10.000.-Ft kaució megfizetése szükséges, szép kártyával nem fizethető.

Kaució nem kerül vissza fizetésre a szabályok be nem tartása esetén, többek között: SZEMETEK HÁTRA HAGYÁSA ESETÉN - FAHÁZAK ÉS ANNAK BERENDEZÉSEINEK NEM RENDELTETÉS SZERŰ HASZNÁLATA ESETÉN, KOSZOS FAHÁZ  HÁTRAHAGYÁSA ESETÉN - NÖVENYZET ÍRTÁSA ÉS CSONKÍTÁSA ESETÉN

Helyfoglalás / Módosítás és lemondás

Helyfoglaláshoz és horgászathoz regisztráció (tagsági kártya) szükséges.

Foglaló
 • A foglalás megerősítéséhez szükség van foglaló befizetésére ami az igénybe vett szolgáltatások pl. faház - n.jegy - csónak stb minimum 50%-a, a foglaló megérkezése után a foglalásod elfogadottnak tekintjük!
 • A foglaló befizetésére a foglalás napjától számítva 72 óra áll rendelkezésre, ha ez időn belül nem történik utalás akkor a foglalásod törlésre kerül!
 • Amennyiben a helylemondás 28 nappal érkezés előtt történik úgy a befizetett foglaló teljes összege újra felhasználható (az adott tárgyi évben) egy következő alkalommal! 28 napot meghaladó lemondás esetén a befizetett foglaló összege automatikusan elveszítődik! 
Mennyi időre foglalhatok?
 • Online helyfoglalás minimum 48 órára lehetséges, 48 óránál rövidebb időre történő foglalást online nem áll módunkban fogadni!
 • 48 óra vagy annál több időre történő foglalást MINDEN esetben kérjük online be foglalni, telefonon keresztüli helyfoglalásra nincs lehetőség!
 • 48 óránál kevesebb időre történő foglalás esetén személyesen a halőrháznál vagy a halőr telefon van lehetőség egyeztetni / érdeklődni.
 • 12 vagy 24 órás "előre foglalást" csak az adott tárgyi nap előtt egy nappal tudjuk megmondani,hogy van-e rá lehetőség függően az aznapi foglaltságtól.
Érkezés és távozás

Érkezés és távozás lehet az adott napon 8 óra, illetve 17 óra!

Foglalás lemondása

Természetesen a már jóváhagyott foglalás visszamondható, azonban minden esetben kérjük ezt időben jelezni! Horgászhelyeinkre sokszoros a túljelentkezés ezért kérjük, hogy kölcsönösen segítsük egymást és horgásztársainkat.

A foglalás lemondása és hely módosítás (érkezési vagy távozási idő, másik állásra való módosítás stb) minden esetben e-mailben a doncarpbaits1@gmail.com címre küldve van lehetőség, azonban kérjük ezt minimum 28 nappal az érkezés időpontja előtt bejelenteni a fentebb említett e-mail címen. Ellenkező esetben a módosítás vagy foglalás lemondást nem áll módunkban elfogadni vagy eszközölni, indoklástól függetlenül!

Ha valaki az adott foglalására nem érkezik meg és azt nem jelzi e-mailon, akkor az adott személytől arra a tárgyévre további foglalást nem áll módunkban rögzíteni és a meglévő egyéb foglalásait is felfüggesztjük és a befizetett foglalót automatikusan elveszíti, sőt bizonyos esetekben a tagsági kártya bevonását is eredményezheti az e-fajta magatartás! 

Amennyiben a helylemondás 28 nappal érkezés előtt történik úgy a befizetett foglaló teljes összege újra felhasználható (az adott tárgyi évben) egy következő alkalommal! 28 napot meghaladó lemondás esetén a befizetett foglaló összege automatikusan elveszítődik! 

Horgásztó Budapesttől 40 kilométerre! Don Carp Lake

Megközelítése roppant egyszerű M1 pályáról letérve 2 perc,
Mány irányában a hídon átérve rögtön bal kézre!

Megnézem térképen Tagsági kártya igénylés